Exotic Shorthair verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €8 per maand

Jouw Exotic Shorthair betekent onmetelijk veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Exotic Shorthair biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan gebit schoonmaken en KC of Pneumo vaccinatie. Aanbieders als Hema of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.100 en €2.900. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je populaire Exotic Shorthair verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Exotic Shorthair is jouw trouwe kater. Vanzelf wil je de best mogelijke zorg voor jouw kat. Met een dierenverzekering garandeer je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. In veel gevallen kies je zelf een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €6,2 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €95), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €115). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Exotic Shorthair geen kittens meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €260. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere polissen is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-exotic-shorthair

Wat kost een Exotic Shorthair verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15 – €38,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel elementen liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw poes. Tevens tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €9,1 per maand. À la minute achterhalen wat de verzekering voor de Exotic Shorthair tot op de komma kost? Navigeer naar een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Maine coon afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Exotic Shorthair verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking gevonden die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Exotic Shorthair

Ingreep Tarieven
Consult €28
Consult weekend / avond €62
Chippen €30
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €63,5
CT-scan €92
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering kiezen voor jouw Exotic Shorthair (kat of kater? We behandelen verschillende onderdelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de premie per maand Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer goed wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medicaties worden standaard betaald. Check zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt bestraling wel vergoed voor mijn kat? En welke garanties zijn er met gedragstherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.000 – 2.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. Mogelijk ook relevant: Seychellois verzekering.

Dierenverzekering Exotic Shorthair vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Via onze vergelijker kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Exotic Shorthair vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als het ras, geslacht, gewicht, postcode, medisch verleden. Hierna bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
De nr. 1 dierenverzekering
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Alternatieve therapieën
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Delta Lloyd
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
3 pakketten
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
No-nonsense
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Keurmerk
Geen kleine lettertjes

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De grote assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of medische hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Reaal dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer partijen hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Exotic Shorthair afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!