Manx verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw kat al vanaf €6,25 per maand

De Manx betekent ontzettend veel gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Manx biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan bloeddrukmeting en/of gebitsbehandeling. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 tot en met € 2.900. Via deze pagina bekijk je populaire Manx verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Manx is jouw maatje. Logischerwijs streef je naar uitstekende zorg voor je poes. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw kat van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars kies je zelf een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €6,95 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €90), maar kan ook bij jou thuis (circa €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Inzake het afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Manx zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €300. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-manx

Wat kost een Manx verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is stukken goedkoper dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €9,25 en €35,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere aspecten hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,5 per maand. Gelijk te weten komen wat de verzekering voor de Manx exact kost? Kies een verzekeraar, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Seychellois afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Manx verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gespot met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Manx

Consult Prijzen
Consult €28
Consult weekend / avond €52
Chippen €24
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €43
Röntgenfoto €64
CT-scan €90
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw trouwe Manx (kat of kater? Graag noemen we belangrijke dingen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het type poes, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medicaties worden standaard betaald. Check nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt consult ook inbegrepen? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor isotopenonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.800 – 4.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. We hebben ook info over: Amerikaanse Kruloorkat Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Manx vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Geholpen door de vergelijkingstool kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Manx vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere geslacht, leeftijd, postcode, gewicht, het ras. Hieronder ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
4 pakketten
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Dekking op maat
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
WhatsApp service
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Jaarbeloning
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Binnen 5 minuten geregeld
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Looptijd: 1 jaar
Eenvoudig

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medicijnen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Reaal dier en zorg huisdier polis.

Aanvullende verzekering
Veel van de maatschappijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Manx afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!