Bombay verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw kat al vanaf €9,75 per maand

Jouw eigen Bombay betekent onmetelijk veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Bombay is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw poes tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld shockwave therapie of gedragstherapie. Verzekeraars als Inshared of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.400 tot en met € 4.300. Op deze website ontdek je Nederlandse Bombay verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Bombay is misschien wel je beste vriend. Uiteraard wil je de best mogelijke zorg voor jouw kater. Dankzij een dierenverzekering garandeer je het dier van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €7,1 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Dan is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €70), echter kan dit ook lokaal (circa €120). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal varianten: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Bombay geen kittens meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €225. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-bombay

Wat kost een Bombay verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €17,25 – €45 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,55 per maand. Direct ontdekken wat de verzekering voor jouw Bombay concreet kost? Navigeer naar een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Foreign Shorthair afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Bombay verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gevonden die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Bombay

Ingreep Onkosten
Consult €25
Consult weekend / avond €57
Chippen €21
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €42
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €109
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €105
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering afsluiten voor de Bombay (kat of kater? Hieronder vind je een aantal factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Maar, de ene polis is de ander niet. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medicaties worden standaard betaald. Analyseer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Wordt lasertherapie ook gedekt? En hoe zit het met cocktail vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.900 t/m 4.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Check ook alles over een Manx Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Bombay vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van deze website kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Bombay vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, het ras, postcode, leeftijd, gewicht. Onderstaand ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Hond, kat, papegaai en konijn
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Bewust of Comfort
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
Ook andere verzekeringen
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Aanvullende opties
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Uitgebreide dekking
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Korte wachttermijn
Vele tevreden klanten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: Reaal dier en zorg huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het gros van de organisaties geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Bombay afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!