Manx Langhaar verzekeren? Een verzekeringspakket voor je kat vanaf €9,5 per maand

De Manx Langhaar staat voor ontzettend veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Manx Langhaar is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw kat de meeste ziektekosten. Onder andere Europese medische zorg of chippen. Aanbieders als Hema of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.100 tot wel €4.400. Aan de hand van deze pagina bekijk je populaire Manx Langhaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Manx Langhaar is jouw trouwe kater. Natuurlijk verlang je naar het allerbeste voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw poes van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.400 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €90), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €110). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal varianten: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Manx Langhaar geen kittens meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €240. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere assuranten is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-manx-langhaar

Wat kost een Manx Langhaar verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,75 – €37 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende elementen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras. Daarnaast kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €8,9 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Manx Langhaar precies kost? Kies direct een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Suggestie: Kattenverzekering voor de Sheepcat afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Manx Langhaar verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar tegengekomen die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Manx Langhaar

Ingreep Vergoeding
Consult €33
Consult weekend / avond €58
Chippen €21
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €59
CT-scan €105
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €50

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Manx Langhaar (kat of kater)? We onderscheiden eenessentiële dingen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de poes hebben invloed op de premie per maand Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Achterhaal goed wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en pillen zijn inbegrepen. Check grondig de polisvoorwaarden. Wordt ontvlooien wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als elleboogbehandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.300 t/m 3.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Manx Langhaar vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Manx Langhaar vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Variabelen die de premie bepalen zijn zaken als leeftijd, geslacht, gewicht, het ras, postcode. Hierna ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Handig dierenadvies
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
280.000+ klanten
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
€2500 – €5000
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Ruim 175.000 klanten
Ook kittens verzekeren

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Verbond van verzekeraars
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Looptijd: 1 jaar
Gebruiksvriendelijk

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een ingreep of pillen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Soms kies je zelf het eigen risico. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Petplan huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de organisaties geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Manx Langhaar afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!