Foreign Shorthair verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten al vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe Foreign Shorthair geeft jou geweldig veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Foreign Shorthair biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Onder andere isotopenonderzoek en lasertherapie. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 en €4.800. Op deze webpagina vergelijk je gangbare Foreign Shorthair verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Foreign Shorthair is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend streef je naar het allerbeste voor jouw kat. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw kat van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €70), echter kan dit ook lokaal (vaak €135). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraar. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Foreign Shorthair zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een vrolijke poes. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €265. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere aanbieders is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-foreign-shorthair

Wat kost een Foreign Shorthair verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €8,5 en €27 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei factoren bepalen de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Tevens spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €9,65 per maand. Gelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Foreign Shorthair precies kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Interessant: Kattenverzekering voor de Maine Shag afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Foreign Shorthair verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gezien met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Foreign Shorthair

Consult Kosten
Consult €29
Consult weekend / avond €61
Chippen €21
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €105
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw trouwe Foreign Shorthair (kat of kater? Hieronder vind je belangrijke variabelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie per maand Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal goed de voorwaarden van de polis. Wordt bestraling wel of niet vergoed? Of hoe zit het met sterilisatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.700 t/m 5.000. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Sheepcat verzekering.

Dierenverzekering Foreign Shorthair vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Foreign Shorthair vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als medisch verleden, postcode, gewicht, leeftijd, geslacht. Hieronder ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
De enige echte specialist
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Dier & Zorg label
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Tel: 126-4004040
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Jaarbeloning
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Scherpe premie rasdieren
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
€3.500 euro per jaar
Veel rassen te verzekeren

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De grote assuradeurs hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, specifieke operaties of geneesmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Soms kies je zelf het eigen risico. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Petplan dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale aanbieders kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tand-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Foreign Shorthair afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie voor een dierenverzekering!