Brits Korthaar verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Brits Korthaar staat synoniem voor volop toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jullie kat en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Brits Korthaar kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw kat veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan operatie met narcose en/of lepto en/of DHP vaccinatie. Verzekeraars als Petplan en andere partijen keren bedragen uit tussen de €2.000 oplopend tot €4.100. Op deze website vind je favoriete Brits Korthaar verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Brits Korthaar is jou heel wat waard. Vanzelf ga je voor uitstekende zorg voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je het dier van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €6,5 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €85), maar soms is thuis ook een optie (vaak €110). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je enkele keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Brits Korthaar niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-brits-korthaar

Wat kost een Brits Korthaar verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is flink voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €13,5 tot €44 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel onderdelen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw poes. Uiteraard kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €8,4 per maand. Moeiteloos te weten komen wat de verzekering voor de Brits Korthaar precies kost? Kies een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Gedomesticeerde kat afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Brits Korthaar verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gezien die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Brits Korthaar

Consult Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €60
Chippen €25
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €65
CT-scan €105
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering past bij mij?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw Brits Korthaar (kat of kater? We behandelen nuttige variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer goed de kleine lettertjes. Wordt gebitsbehandeling wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met gebit schoonmaken?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.300 t/m 5.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Mexican Hairless verzekering.

Dierenverzekering Brits Korthaar vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Brits Korthaar vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn factoren als geslacht, medisch verleden, postcode, gewicht, leeftijd. Verderop tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Interessante dierenblog
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Dier & Zorg label
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig opzeggen
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
We all benefit
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Beste zorg bij ziekte
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Met buitenland
Maximale zekerheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende verzekeraars werken met een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of pillen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Tip: soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Inshared huisdier polis.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende aanbieders bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat castreren
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Brits Korthaar afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!