Gedomesticeerde kat verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw kat vanaf €7,25 per maand

Jouw Gedomesticeerde kat biedt jou geweldig veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Gedomesticeerde kat biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld MRI-scan of radioactieve jodium behandelingen. Assuradeurs als Inshared en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.700 en €3.400. Aan de hand van deze pagina vind je nationale Gedomesticeerde kat verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Gedomesticeerde kat is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend verlang je naar het allerbeste voor jouw kater. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw poes van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Vaak kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.700 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €100), maar soms is thuis ook een optie (vaak €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Gedomesticeerde kat zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een vrolijke poes. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-gedomesticeerde-kat

Wat kost een Gedomesticeerde kat verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is flink betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €18 en €32,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei elementen bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Evenzeer tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €6 per maand. Vandaag nog ontdekken wat de verzekering voor jouw Gedomesticeerde kat concreet kost? Kies direct een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Man’s Cat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Gedomesticeerde kat verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gezien die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Gedomesticeerde kat

Behandeling Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €59
Chippen €23
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €99
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Gedomesticeerde kat (kat of kater? We behandelen nuttige dingen die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Check goed de kleine lettertjes. Is chippen ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als castratie?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €1.700 t/m 6.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige polissen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, en het percentage is vaak circa 35%. We hebben ook info over: Si-Sawat verzekering.

Dierenverzekering Gedomesticeerde kat vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Via deze website kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Gedomesticeerde kat vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als gewicht, leeftijd, het ras, medisch verleden, postcode. Nu bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
4 pakketten
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
€65 preventieve zorg
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Ook andere verzekeringen
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Aanvullende opties
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
No-nonsense
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Lage poliskosten
Vele tevreden klanten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: HEMA dekking.

Aanvullende verzekering
De nationale verzekeraars hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Gedomesticeerde kat afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!