Mexican Hairless verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Mexican Hairless staat synoniem voor een hoop vriendschap. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Mexican Hairless biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld consult en echo. Aanbieders als Inshared en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 tot wel €3.100. Op deze webpagina vergelijk je erkende Mexican Hairless verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Mexican Hairless is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering verzeker jij het diertje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Vaak maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.200 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €5,35 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €90), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Inzake het afscheid zijn er verschillende varianten: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Mexican Hairless niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Houdt wel rekening met zo’n €205. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-mexican-hairless

Wat kost een Mexican Hairless verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is beduidend betaalbaarder dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €13,5 en €38 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei factoren hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Natuurlijk wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €8,6 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Mexican Hairless tot op de komma kost? Klik op een aanbieder, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Check ook: Kattenverzekering voor de Si-Sawat afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Mexican Hairless verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gevonden met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Mexican Hairless

Situatie Kosten
Consult €35
Consult weekend / avond €50
Chippen €26
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €93
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €105
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw Mexican Hairless (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken verschillende zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) beïnvloeden de hoogte van de premie. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt kitten vaccinatie wel afgedekt? En welke garanties zijn er met scintigrafie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.800 t/m 5.200. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Angora verzekering.

Dierenverzekering Mexican Hairless vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door deze website kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Mexican Hairless vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere postcode, medisch verleden, gewicht, leeftijd, geslacht. Nu lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Tel: 072-5180280
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Direct geregeld
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Geldt ook op vakantie
Uitstekend beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Dagelijks opzegbaar
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Identificatiechip
Hulp en advies online

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: HEMA huisdier polis.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Mexican Hairless afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!