Brits Langhaar verzekeren? Een dierenverzekering voor je kat vanaf €9 per maand

De Brits Langhaar staat voor geweldig veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Brits Langhaar kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan gebitsbehandeling en titeren. Polissen van bijvoorbeeld Aegon of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot en met € 3.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl tref je alle Brits Langhaar verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Brits Langhaar is jou heel wat waard. Vanzelf ga je voor het beste voor jouw kat. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw poes van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Doorgaans kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €6,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ernstig ziek? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €140). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Wat betreft afscheid heb je enkele keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Brits Langhaar niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij kittens. Denk hierbij al wel snel aan €320. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere verzekeraars is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-brits-langhaar

Wat kost een Brits Langhaar verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is flink goedkoper dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €9,5 en €34,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw kat. Evenzeer wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,95 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Brits Langhaar exact kost? Selecteer een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de German rex afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Brits Langhaar verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket tegengekomen met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Brits Langhaar

Consult Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €52
Chippen €21
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €108
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €50

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering voor de Brits Langhaar (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras poes, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt bloedtransfusies vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent scintigrafie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.100 – 5.600. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, bij een percentage ga je vaak richting de 35%. Bekijk ook de opties voor een Munchkin verzekering.

Dierenverzekering Brits Langhaar vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering op maat? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Brits Langhaar vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Variabelen die de premie bepalen zijn o.a. geslacht, leeftijd, gewicht, postcode, het ras. Onderstaand ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
Interessante dierenblog
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Alternatieve therapieën
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Delta Lloyd
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Health check
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Verbond van verzekeraars
Ook voor kittens

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Korte wachttermijn
Online account

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste partijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of pillen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: HEMA huisdier polis.

Aanvullende verzekering
De erkende organisaties kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de kat
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Brits Langhaar afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!