German rex verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw kat al vanaf €8,5 per maand

Herkenbaar? Jouw German rex staat synoniem voor ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de German rex biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld Rabiës vaccinatie en/of transplantaties met lichaamseigen cellen. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.400 tot en met € 5.000. Aan de hand van deze pagina ontdek je erkende German rex verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw German rex is jouw trouwe kater. Vanzelf wens je uitstekende zorg voor je poes. Dankzij een dierenverzekering waarborg je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €8,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €85), maar kan ook bij jou thuis (vaak €160). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je German rex zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een vrolijke poes. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €250. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere aanbieders is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-german-rex

Wat kost een German rex verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €11,75 en €31 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Evenzeer kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,25 per maand. Direct achterhalen wat de verzekering voor de German rex tot op de komma kost? Navigeer naar een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de Mandarin afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een German rex verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking tegengekomen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Betreft het een kruising? Selecteer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts German rex

Behandeling Vergoeding
Consult €31
Consult weekend / avond €59
Chippen €24
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €42
Röntgenfoto €65
CT-scan €99
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €46,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een kitten verzekering voor de German rex (kat of kater? We behandelen belangrijke variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse premie Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en pillen worden standaard betaald. Controleer altijd de voorwaarden van de polis. Wordt nest enting voor fokkers wel vergoed voor mijn kat? En welke garanties zijn er met ontwormen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.000 t/m 3.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, en het percentage is vaak max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Siamees verzekering.

Dierenverzekering German rex vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van deze website kan je simpel & snel kattenverzekering voor de German rex vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, gewicht, geslacht, medisch verleden. Onderstaand ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
De nr. 1 dierenverzekering
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
280.000+ klanten
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
Voor hond & kat
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
3 pakketten
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Eenvoudig verzekerd
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Keurmerk
Alle kruisingen welkom

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De grote maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: AEGON dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • MRI-scan

Verzekering German rex afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!