Munchkin verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €6,75 per maand

Jouw trouwe Munchkin betekent onmetelijk veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen je poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Munchkin kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan titeren of CT-scan. Assuradeurs als Reaal of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 en €2.800. Op deze website vergelijk je gangbare Munchkin verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Munchkin is jouw maatje. Vanzelfsprekend wil je de beste zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €5.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,1 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €90), maar kan ook bij jou thuis (vaak €130). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Munchkin zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €245. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere polissen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-munchkin

Wat kost een Munchkin verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €12,5 en €25,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel factoren bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Tevens spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,4 per maand. Moeiteloos weten wat de verzekering voor jouw Munchkin tot op de komma kost? Kies direct een maatschappij, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Siamees afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Munchkin verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gevonden die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Grofweg gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Munchkin

Situatie Vergoeding
Consult €26
Consult weekend / avond €51
Chippen €21
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €94
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €54

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw trouwe Munchkin (kat of kater)? We onderscheiden eeneen aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Analyseer altijd de kleine lettertjes. Is kennelhoest vaccinatie ook gedekt? En hoe zit het met sterilisatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.400 t/m 2.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige partijen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Archangelsk Kat verzekering.

Dierenverzekering Munchkin vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Munchkin vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Factoren die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld geslacht, leeftijd, het ras, postcode, gewicht. Verderop vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
Diergeneeskunde Utrecht
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
€65 preventieve zorg
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
€2500 – €5000
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
50% of 100% gedekt
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Crematie
Eenvoudig verzekerd
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Identificatiechip
Vele tevreden klanten

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote partijen hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: AEGON huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De Nederlandse assuradeurs hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Munchkin afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!