Ceylon verzekeren? Een dierenverzekering voor je kat vanaf €9,25 per maand

Jouw Ceylon staat synoniem voor een hoop gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Ceylon is een oplossing. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld kennelhoest vaccinatie of fotodynamische therapie. Verzekeraars als Reaal of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.000 oplopend tot €4.500. Op deze website vergelijk je alle Ceylon verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Ceylon is jou heel wat waard. Natuurlijk ga je voor uitstekende zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval een forse nota. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €9,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €95), maar mogelijk ook thuis (plus minus €165). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele opties: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Ceylon geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke poes. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €225. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-ceylon

Wat kost een Ceylon verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is beduidend betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,25 – €29 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende onderdelen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €7,6 per maand. Gemakkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Ceylon precies kost? Klik op een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juli 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Highland fold afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Ceylon verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar aangetroffen met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Ceylon

Consult Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €50
Chippen €25
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €44,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €102
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €55

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering kiezen voor jouw Ceylon (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de poes zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Analyseer nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt transplantaties met lichaamseigen cellen wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent heupbehandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.700 t/m 3.800. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de circa 35%. Misschien ook interessant: Ocicat verzekering.

Dierenverzekering Ceylon vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Geholpen door de vergelijkingstool kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Ceylon vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. medisch verleden, geslacht, gewicht, postcode, het ras. Verderop vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Ook voor kittens

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
€65 preventieve zorg
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Zelf dierenarts kiezen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
3 pakketten
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Operaties
Prima basisdekking
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Ook narcose
Veel rassen te verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of geneesmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: OHRA huisdierpakket.

Aanvullende verzekering
De grote aanbieders hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • MRI-scan

Verzekering Ceylon afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!