Highland fold verzekeren? Een verzekering voor katten vanaf €7,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Highland fold staat synoniem voor een hoop liefde. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Highland fold biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw kat verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan heupbehandeling en/of tumor medicatie. Assuradeurs als Petplan en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.900 oplopend tot €4.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je alle Highland fold verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Highland fold is jouw maatje. Vanzelfsprekend verlang je naar optimale zorg voor jouw kater. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €9,75 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €100), maar mogelijk ook thuis (circa €150). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Highland fold zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Denk hierbij al wel snel aan €225. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-highland-fold

Wat kost een Highland fold verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk voordeliger dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €14,5 en €28,5 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel variabelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico hebben invloed. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,9 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Highland fold nu echt kost? Kies een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Neva Masquerade afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Highland fold verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking aangetroffen die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Highland fold

Consult Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €61
Chippen €24
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €60,5
CT-scan €92
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Highland fold (kat of kater? We behandelen nuttige onderdelen waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras poes, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal goed de polisvoorwaarden. Wordt shockwave therapie ook inbegrepen? Of hoe zit het met gedragstherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.400 en 6.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de circa 35%. Misschien ook interessant: Snowshoe verzekering.

Dierenverzekering Highland fold vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Highland fold vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, medisch verleden, geslacht, postcode, het ras. Hierna achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
280.000+ klanten
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Ook aansprakelijkheid
Online declareren

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
50% of 100% gedekt
Ook voor kittens

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Verbond van verzekeraars
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Ook narcose
Alle rassen welkom

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde verzekeraars hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: Overzicht verzekeraars.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De erkende verzekeraars kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Highland fold afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie van je dierenverzekering!