Ocicat verzekeren? Een verzekering voor uw kat vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe Ocicat geeft jou onmetelijk veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Ocicat is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld fysiotherapie of sterilisatie. Verzekeraars als Inshared of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.600 en €4.800. Via deze pagina vergelijk je favoriete Ocicat verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Ocicat is jouw trouwe kater. Natuurlijk wens je uitstekende zorg voor jouw kat. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw kat van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval geld. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.800 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,65 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid heb je ’n aantal opties: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Ocicat zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €315. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere aanbieders is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-ocicat

Wat kost een Ocicat verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw kat verzekeren is natuurlijk veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €8,5 en €44,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei elementen bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw poes. Ook tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw poes is al verzekerd vanaf €6,1 per maand. À la minute weten wat de verzekering voor jouw Ocicat tot op de komma kost? Kies een assuradeur, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Snowshoe afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Ocicat verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Ocicat

Consult Tarieven
Consult €30
Consult weekend / avond €55
Chippen €22
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €44
Röntgenfoto €67,5
CT-scan €91
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €82
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €55,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Ocicat (kat of kater)? We onderscheiden eenverschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan altijd minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het soort poes en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Analyseer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medicijnen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Wordt scintigrafie wel afgedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Rabiës vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €2.000 en 5.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, percentages zijn rond de 15 – 25%. We hebben ook info over: Blauwe rus verzekering.

Dierenverzekering Ocicat vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Via de vergelijkingstool kan je razendsnel kattenverzekering voor de Ocicat vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Elementen die invloed hebben op de premie zijn zaken als het ras, gewicht, medisch verleden, geslacht, leeftijd. Hieronder lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Samengesteld door artsen
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Dier & Zorg label
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Ook aansprakelijkheid
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Medische kosten tot €3.500
Online account

hema-verzekering

Hema

Chemo
Wat je van Hema verwacht
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Bij ziekte en ongeval
Online afsluiten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een ingreep of medische hulpmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Reaal huisdierpakket.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. De premie wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Ocicat afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!