Oosters Langhaar verzekeren? Een verzekering voor katten vanaf €8,75 per maand

Jouw eigen Oosters Langhaar geeft jou volop vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Oosters Langhaar kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan bloeddrukmeting en operatie met narcose. Assuradeurs als Petplan of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 en €3.400. Aan de hand van deze pagina tref je betrouwbare Oosters Langhaar verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Oosters Langhaar is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar de best mogelijke zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je het diertje van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €9,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €80), maar soms is thuis ook een optie (vaak €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Oosters Langhaar zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €345. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-oosters-langhaar

Wat kost een Oosters Langhaar verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is vele malen betaalbaarder dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €15 en €32,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere variabelen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Ook wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw kat is verzekerd vanaf €7,4 per maand. Onmiddellijk weten wat de verzekering voor jouw Oosters Langhaar precies kost? Selecteer een aanbieder, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de Sri Lanka Kat afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Oosters Langhaar verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Oosters Langhaar

Situatie Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €59
Chippen €30
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €43
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €99
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Oosters Langhaar (kat of kater? Graag noemen we belangrijke variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Check goed de polisvoorwaarden. Wordt consult wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor castratie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.300 en 4.500. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Check ook alles over een Brits Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Oosters Langhaar vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Oosters Langhaar vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn onder andere geslacht, leeftijd, medisch verleden, gewicht, het ras. Nu ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Samengesteld door artsen
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
Tel: 072-5180280
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Ook aansprakelijkheid
Ook voor kittens

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Ruim 175.000 klanten
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Eenvoudig verzekerd
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Lage poliskosten
Alle kruisingen welkom

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde partijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: AEGON huisdierpakket.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende partijen hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Oosters Langhaar afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!