Japanse Stompstaartkat verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw kat vanaf €7 per maand

Jouw Japanse Stompstaartkat geeft jou onmetelijk veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie kat en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Japanse Stompstaartkat biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere lepto en/of DHP vaccinatie en/of ontwormen. Aanbieders als Petplan en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.000 oplopend tot €4.100. Op deze website bekijk je alle Japanse Stompstaartkat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Japanse Stompstaartkat is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wil je optimale zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw kat van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €7,65 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €80), maar mogelijk ook thuis (vaak €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Japanse Stompstaartkat geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €240. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-japanse-stompstaartkat

Wat kost een Japanse Stompstaartkat verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,5 en €39 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal aspecten hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras van jouw poes. Tevens tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,55 per maand. Gelijk achterhalen wat de verzekering voor de Japanse Stompstaartkat exact kost? Kies direct een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Oci afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Japanse Stompstaartkat verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking gezien die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Japanse Stompstaartkat

Consult Tarieven
Consult €33
Consult weekend / avond €52
Chippen €20
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €49
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €107
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw trouwe Japanse Stompstaartkat (kat of kater? Graag noemen we verschillende variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het type poes, en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en medicaties worden vergoed bij elk ras. Controleer goed de kleine lettertjes. Is nest enting voor fokkers wel afgedekt? En hoe zit het met transponder plaatsen?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.000 t/m 3.800. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 20% of meer. Bekijk ook de opties voor een Sri Lanka Kat verzekering.

Dierenverzekering Japanse Stompstaartkat vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Japanse Stompstaartkat vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Factoren die de premie bepalen zijn factoren als medisch verleden, leeftijd, gewicht, het ras, geslacht. Onderstaand tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Handig dierenadvies
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Dekking op maat
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Eenvoudig opzeggen
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
50% of 100% gedekt
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
No-nonsense
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Leeftijdsafhankelijk
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde partijen hanteert een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, een ingreep of medicijnen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Nieuws en actualiteiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale maatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. De premie gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Japanse Stompstaartkat afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!