Chestnut Oriental Shorthair verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten vanaf €7,75 per maand

Jouw eigen Chestnut Oriental Shorthair biedt jou een hoop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kater kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Chestnut Oriental Shorthair biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan titeren of radiotherapie. Polissen van bijvoorbeeld Reaal of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.700 en €4.200. Op deze website vind je nationale Chestnut Oriental Shorthair verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Chestnut Oriental Shorthair is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wil je optimale zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering garandeer je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.400 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor kittens en oudere katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €8,85 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of gewoon te ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €75), maar mogelijk ook thuis (zo’n €160). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Chestnut Oriental Shorthair zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €190. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-chestnut-oriental-shorthair

Wat kost een Chestnut Oriental Shorthair verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw poes verzekeren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €12,5 en €28 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel aspecten zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw poes. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €9 per maand. Binnen een paar minuten weten wat de verzekering voor jouw Chestnut Oriental Shorthair exact kost? Selecteer een van de partijen, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Karthuizer Blauw afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Chestnut Oriental Shorthair verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gespot die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Chestnut Oriental Shorthair

Behandeling Kosten
Consult €27
Consult weekend / avond €50
Chippen €20
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €109
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Vandaag nog een kitten verzekering voor jouw Chestnut Oriental Shorthair (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken belangrijke onderdelen waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en pillen betaalt de verzekeraar. Achterhaal altijd de voorwaarden van de polis. Is bestraling ook inbegrepen? En hoe zit het met lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €2.000 – 5.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Oriental Longhair verzekering.

Dierenverzekering Chestnut Oriental Shorthair vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Chestnut Oriental Shorthair vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Elementen die invloed hebben op de premie zijn factoren als gewicht, medisch verleden, geslacht, leeftijd, postcode. Verderop tref je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Bewust of Comfort
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Ook andere verzekeringen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Advertentie bij vermissing
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Binnen 5 minuten geregeld
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Bij ziekte en ongeval
Ook kittens verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: OHRA contract.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse maatschappijen geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Chestnut Oriental Shorthair afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!