Oriental Longhair verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €6,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Oriental Longhair geeft jou een hoop liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kater kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Oriental Longhair is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw kat veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld gedragstherapie en/of vaccinaties. Verzekeraars als Inshared en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.900 tot wel €4.000. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over bekende Oriental Longhair verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Oriental Longhair is jouw maatje. Logischerwijs wil je het allerbeste voor jouw kat. Met een dierenverzekering garandeer je jouw poes van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €5,35 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €95), maar mogelijk ook thuis (plus minus €160). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Wat betreft afscheid zijn er diverse keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Oriental Longhair zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €315. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere partijen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-oriental-longhair

Wat kost een Oriental Longhair verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk goedkoper dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €16,25 – €37 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw poes. Daarnaast wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,35 per maand. Simpel & snel weten wat de verzekering voor jouw Oriental Longhair tot op de komma kost? Klik op een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Straatkat afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Oriental Longhair verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis gespot die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Is jouw kat een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Oriental Longhair

Ingreep Tarieven
Consult €31
Consult weekend / avond €54
Chippen €24
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €60
CT-scan €104
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €48

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een kitten verzekering afsluiten voor de Oriental Longhair (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het soort poes en z’n leeftijd beïnvloeden de premie per maand Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Bekijk zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en pillen zitten in het basispakket. Analyseer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt bloedonderzoek wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent gedragstherapie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.000 t/m 3.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Enkele andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, bij een percentage ga je vaak richting de ongeveer 30%. We hebben ook info over: Britse halflanghaar verzekering.

Dierenverzekering Oriental Longhair vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van deze website kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Oriental Longhair vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere het ras, leeftijd, geslacht, gewicht, medisch verleden. Hierna tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
De nr. 1 dierenverzekering
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Tot €5000 dekking
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Basis, Plus en Top
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Ruim 175.000 klanten
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Uitgebreide dekking
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
€3.500 euro per jaar
Ongeacht welk ras/afkomst

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de maatschappijen hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Soms kies je zelf het eigen risico. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: Reaal contract.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende organisaties bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Oriental Longhair afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!