Oriental Shorthair verzekeren? Een dierenverzekering voor je kat vanaf €7,5 per maand

Jouw trouwe Oriental Shorthair staat synoniem voor volop vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Oriental Shorthair biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld kennelhoest vaccinatie of castratie. Polissen van bijvoorbeeld Hema en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.200 en €3.900. Op deze webpagina bekijk je favoriete Oriental Shorthair verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Oriental Shorthair is jouw trouwe kater. Vanzelfsprekend verlang je naar het beste voor je poes. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je het diertje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Vaak ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.800 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,45 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €95), maar soms is thuis ook een optie (circa €115). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je enkele mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Oriental Shorthair zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €265. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere polissen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-oriental-shorthair

Wat kost een Oriental Shorthair verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw poes verzekeren is stukken betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,75 tot €29 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei onderdelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €5,75 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Oriental Shorthair exact kost? Selecteer een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Thai afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Oriental Shorthair verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gespot die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Grofweg ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Oriental Shorthair

Behandeling Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €49
Chippen €28
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €96
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €57

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw trouwe Oriental Shorthair (kat of kater? We behandelen verschillende dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk grondig de kleine lettertjes. Is shockwave therapie wel vergoed voor mijn kat? En in hoeverre zijn zaken gedekt als lasertherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.900 en 3.700. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere partijen vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, percentages zijn rond de 35%. We hebben ook info over: Bunny Cat verzekering.

Dierenverzekering Oriental Shorthair vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van deze website kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Oriental Shorthair vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld leeftijd, postcode, geslacht, het ras, gewicht. Hierna achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Met tips & weetjes
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Dier & Zorg label
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Tel: 126-4004040
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Geldt ook op vakantie
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Wat je van Hema verwacht
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Geen erfelijke ziektes
Voor de allerkleinsten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: Petplan contract.

Aanvullende verzekering
De grote aanbieders bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Oriental Shorthair afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!