Colourpoint verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €8,25 per maand

Jouw trouwe Colourpoint biedt jou volop toewijding. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Colourpoint biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw kat verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere transponder plaatsen of bloedonderzoek. Verzekeraars als Ohra en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 tot en met € 3.200. Op deze website ontdek je Nederlandse Colourpoint verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Colourpoint is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor het beste voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw kat van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Bij veel verzekeraars kies je zelf een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €9,85 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij een erge aandoening? Hier is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (vaak €170). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Colourpoint zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke poes. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-colourpoint

Wat kost een Colourpoint verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw poes verzekeren is veel betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €16,25 en €42 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel aspecten bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het eigen risico hebben invloed. Jouw kat is verzekerd vanaf €7,7 per maand. Razendsnel achterhalen wat de verzekering voor de Colourpoint precies kost? Kies een van de partijen, voer jouw gegevens in, en check de premie van mei 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Kleine huisluipaard afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Colourpoint verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar tegengekomen die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In de regel doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Colourpoint

Ingreep Prijzen
Consult €26
Consult weekend / avond €62
Chippen €20
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €44
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €91
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €47

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering voor de Colourpoint (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Er is dan meestal wel een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met premies vergelijken.

2. Type dekking?
Check nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en medicaties zijn inbegrepen. Check altijd de kleine lettertjes. Wordt Europese medische zorg wel vergoed voor mijn kat? En hoe gaat het met lepto en/of DHP vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.000 – 5.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, bij een percentage ga je vaak richting de 30%. We hebben ook info over: Perzisch Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Colourpoint vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Colourpoint vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Variabelen die de premie bepalen zijn zaken als leeftijd, medisch verleden, het ras, gewicht, postcode. Hieronder bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
De enige echte specialist
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
€65 preventieve zorg
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Eenvoudig opzeggen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Ruim 175.000 klanten
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Scherpe premie rasdieren
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Leeftijdsafhankelijk
Goed beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Inshared contract.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Colourpoint afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!