Perzisch Langhaar verzekeren? Een verzekering voor katten vanaf €8,75 per maand

Jouw eigen Perzisch Langhaar staat synoniem voor volop toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Perzisch Langhaar biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw kat veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan KC of Pneumo vaccinatie of consult. Maatschappijen als Petplan of verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.800 tot wel €4.600. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je favoriete Perzisch Langhaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Perzisch Langhaar is jou heel wat waard. Uiteraard ga je voor de beste zorg voor je poes. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €100), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal opties: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Perzisch Langhaar zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €330. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere assuranten is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-perzisch-langhaar

Wat kost een Perzisch Langhaar verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw poes verzekeren is natuurlijk veel goedkoper dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16,5 tot €38,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei factoren bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw kat. Daarnaast kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico zijn van belang. Jouw poes is al verzekerd vanaf €5,85 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Perzisch Langhaar exact kost? Kies een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Tiffany afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Perzisch Langhaar verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gezien die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Perzisch Langhaar

Situatie Vergoeding
Consult €29
Consult weekend / avond €62
Chippen €29
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €42
Röntgenfoto €63,5
CT-scan €95
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €52,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Perzisch Langhaar (kat of kater)? We onderscheiden eenverschillende factoren die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie per maand Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Analyseer grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medicaties zijn inbegrepen. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is huidallergie behandeling wel vergoed voor mijn kat? En hoe gaat het met huidallergie behandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.300 t/m 2.800. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, en het percentage is vaak 8 tot 50%. Check ook alles over een Burmees Silver verzekering.

Dierenverzekering Perzisch Langhaar vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van deze website kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Perzisch Langhaar vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als postcode, geslacht, leeftijd, gewicht, medisch verleden. Hieronder vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Dekking op maat
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
€2500 – €5000
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Health check
Ook voor kittens

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Dagelijks opzegbaar
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Identificatiechip
Verantwoord verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Soms kies je dit percentage zelf. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: HEMA contract.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Perzisch Langhaar afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!