Perzische kat verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten vanaf €9,75 per maand

Jouw trouwe Perzische kat staat synoniem voor geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: ook jouw kat kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Perzische kat is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld bloedonderzoek en cocktail vaccinatie. Verzekeraars als Ohra of lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 en €5.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je gangbare Perzische kat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Perzische kat is jouw maatje. Logischerwijs ga je voor uitmuntende zorg voor je poes. Via een dierenverzekering waarborg je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Doorgaans kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor kittens en oudere katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €8,5 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €80), maar is ook op locatie mogelijk (circa €150). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Perzische kat geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €190. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-perzische-kat

Wat kost een Perzische kat verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12,5 – €26 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal onderdelen hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,85 per maand. Ogenblikkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Perzische kat nu echt kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van mei 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Tonkanees afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Perzische kat verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar tegengekomen die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Perzische kat

Behandeling Tarieven
Consult €31
Consult weekend / avond €54
Chippen €27
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €61
CT-scan €92
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor de Perzische kat (kat of kater? We behandelen een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel minimale kosten. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en pillen worden standaard betaald. Analyseer nauwkeurig de kleine lettertjes. Is sterilisatie ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent isotopenonderzoek?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.400 t/m 4.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. We hebben ook info over: Burmilla verzekering.

Dierenverzekering Perzische kat vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Perzische kat vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere geslacht, postcode, medisch verleden, leeftijd, het ras. Onderstaand lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Hond, kat, papegaai en konijn
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
€65 preventieve zorg
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Eenvoudig opzeggen
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
50% vergoeding mogelijk
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Thuiswinkel waarborg
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Looptijd: 1 jaar
Online account

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: AEGON contract.

Aanvullende verzekering
Het gros van de organisaties hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Perzische kat afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van je dierenverzekering!