Cypers verzekeren? Een verzekeringspolis voor je kat vanaf €8 per maand

Jouw Cypers biedt jou volop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Cypers biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen de meeste ziektekosten. Onder andere MRI-scan en/of isotopenonderzoek. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 en €4.700. Aan de hand van deze pagina tref je bekende Cypers verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Cypers is jou heel wat waard. Uiteraard wens je de beste zorg voor je poes. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw poes van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval een forse nota. Meestal kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,3 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat erg oud, of gewoon te ziek? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €80), echter kan dit ook lokaal (vaak €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Cypers zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €270. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-cypers

Wat kost een Cypers verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw poes verzekeren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €8,75 – €42,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal onderdelen hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras van jouw poes. Evenzeer spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €8 per maand. Binnen een paar minuten ondervinden wat de verzekering voor de Cypers tot op de komma kost? Navigeer naar een maatschappij, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Kucinta afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Cypers verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gezien met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Cypers

Situatie Prijzen
Consult €26
Consult weekend / avond €56
Chippen €28
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €105
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €46,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor de Cypers (kat of kater? Hieronder vind je essentiële onderdelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Goed om te weten, de ene polis is de ander niet. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Check altijd de inhoud van het pakket. Wordt echo ook inbegrepen? En hoe zit het met transponder plaatsen?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €2.000 – 4.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, en het percentage is vaak 35%. Mogelijk ook relevant: Pixie Bob verzekering.

Dierenverzekering Cypers vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel kattenverzekering voor de Cypers vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, postcode, geslacht, leeftijd, gewicht. Verderop tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Ruim aanbod pakketten
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Tel: 072-5180280
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Direct geregeld
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Aanvullende opties
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
No-nonsense
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Keurmerk
Voor de allerkleinsten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de aanbieders werken met een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een intensieve opname of hulpmiddelen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: OHRA verzekering voor dieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Cypers afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!