Pixie Bob verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw kat al vanaf €7,5 per maand

Jouw Pixie Bob geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie kat en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Pixie Bob biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw kat verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan lasertherapie en gebitsbehandeling. Verzekeraars als Ohra of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.400 en €4.800. Op deze website vergelijk je erkende Pixie Bob verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Pixie Bob is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wil je de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval geld. Bij veel aanbieders kan je terecht bij een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €5,45 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of gewoon te ziek? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €80), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Pixie Bob geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere partijen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-pixie-bob

Wat kost een Pixie Bob verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is beduidend goedkoper dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €16,75 – €39 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Uiteraard tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,1 per maand. Snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Pixie Bob nu echt kost? Klik op een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Suggestie: Kattenverzekering voor de Toyger afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Pixie Bob verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis aangetroffen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Grofweg gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Pixie Bob

Situatie Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €55
Chippen €30
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €42
Röntgenfoto €64
CT-scan €95
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Bezig met een kitten verzekering kiezen voor jouw Pixie Bob (kat of kater? Graag noemen we belangrijke zaken die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en medicijnen worden standaard betaald. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt bestraling wel afgedekt? En welke garanties zijn er met bestraling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.400 t/m 3.400. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Catto di Ceylon verzekering.

Dierenverzekering Pixie Bob vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Pixie Bob vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. postcode, geslacht, leeftijd, medisch verleden, het ras. Hierna bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
4 pakketten
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Betrouwbaar Reaal
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Zelf dierenarts kiezen
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
We all benefit
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Scherpe premie rasdieren
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Korte wachttermijn
Maximale zekerheid

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: Reaal dier & zorg verzekering voor dieren.

Aanvullende kattenverzekering
De grote organisaties kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de kat
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Pixie Bob afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!