Devon rex verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten vanaf €7,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Devon rex biedt jou een hoop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Devon rex biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan castratie en gebitsbehandeling. Maatschappijen als Ohra en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.400 tot wel €4.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over nationale Devon rex verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Devon rex is jouw trouwe kater. Vanzelf streef je naar het allerbeste voor jouw kater. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.600 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor kittens en oudere katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €8,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €90), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €110). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Devon rex niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €180. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere partijen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-devon-rex

Wat kost een Devon rex verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw kat verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,25 en €36,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere elementen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Tevens wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,3 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Devon rex concreet kost? Kies een van de partijen, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Langharige Abessijn afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Devon rex verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gevonden met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Devon rex

Consult Onkosten
Consult €25
Consult weekend / avond €50
Chippen €29
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €99
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €105
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw trouwe Devon rex (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken verschillende onderdelen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het type poes, en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse kosten. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en medicijnen zitten in het basispakket. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt transplantaties met lichaamseigen cellen ook gedekt? Of hoe zit het met bloedonderzoek?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.300 – 3.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de max. 40%. Mogelijk ook relevant: Ragdoll verzekering.

Dierenverzekering Devon rex vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Op basis van deze website kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Devon rex vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere medisch verleden, het ras, gewicht, postcode, geslacht. Hierna achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Samengesteld door artsen
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Betrouwbaar Reaal
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Ook aansprakelijkheid
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Aanvullende opties
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Eenvoudig verzekerd
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Identificatiechip
Online account

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Inshared verzekering voor dieren.

Aanvullende kattenverzekering
De erkende verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Devon rex afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van de dierenverzekering!