Ragdoll verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw kat vanaf €8,25 per maand

Jouw Ragdoll geeft jou geweldig veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie kat en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Ragdoll kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan huidallergie behandeling of consult. Aanbieders als Inshared en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.000 oplopend tot €3.800. Op deze website vind je meer info over Nederlandse Ragdoll verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Ragdoll is jouw maatje. Natuurlijk verlang je naar het beste voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.300 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €9,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Ragdoll niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €300. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere aanbieders is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-ragdoll

Wat kost een Ragdoll verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is natuurlijk veel goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,5 en €35,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel variabelen bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Uiteraard spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €9,6 per maand. Simpel & snel weten wat de verzekering voor jouw Ragdoll nu echt kost? Selecteer een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Turkse van afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Ragdoll verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Ragdoll

Situatie Onkosten
Consult €27
Consult weekend / avond €60
Chippen €20
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €46
Röntgenfoto €62
CT-scan €96
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €57

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering kiezen voor jouw Ragdoll (kat of kater)? We onderscheiden eenessentiële variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de maandelijkse kosten. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer altijd de inhoud van het pakket. Is Rabiës vaccinatie wel vergoed voor mijn kat? Of hoe zit het met gedragstherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.900 t/m 4.400. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Check ook alles over een Chartreux verzekering.

Dierenverzekering Ragdoll vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Geholpen door deze website kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Ragdoll vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als het ras, gewicht, geslacht, leeftijd, medisch verleden. Hieronder achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Samengesteld door artsen
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Diervriendelijk
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Ook aansprakelijkheid
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Aanvullende opties
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Binnen 5 minuten geregeld
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Korte wachttermijn
Ook voor kittens

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of pillen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: HEMA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De grote verzekeraars kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de kat
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Ragdoll afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!