Rex Selkirk verzekeren? Een verzekering voor katten al vanaf €9,25 per maand

Jouw trouwe Rex Selkirk biedt jou volop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Rex Selkirk kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld CT-scan en/of castratie. Maatschappijen als Inshared of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.100 tot wel €2.700. Op deze website ontdek je erkende Rex Selkirk verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Rex Selkirk is jouw trouwe kater. Uiteraard wens je uitmuntende zorg voor je poes. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw kat van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Steeds vaker kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,9 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €90), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €150). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Rex Selkirk zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Kosten van sterilisatie zijn al snel €285. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere verzekeraars is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-rex-selkirk

Wat kost een Rex Selkirk verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is stukken voordeliger dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €15,75 en €41,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei onderdelen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,9 per maand. Simpel & snel weten wat de verzekering voor jouw Rex Selkirk concreet kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juli 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Ural Rex afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Rex Selkirk verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder tegengekomen met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Is jouw kat een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Rex Selkirk

Consult Tarieven
Consult €33
Consult weekend / avond €53
Chippen €24
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €46
Röntgenfoto €66
CT-scan €109
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €55

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Rex Selkirk (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken een aantal onderdelen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en pillen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de polisvoorwaarden. Wordt ontwormen vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent ontvlooien?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.300 – 3.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. Check ook alles over een Chat Turc nageur verzekering.

Dierenverzekering Rex Selkirk vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Rex Selkirk vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als medisch verleden, postcode, het ras, leeftijd, geslacht. Nu tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Diergeneeskunde Utrecht
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Alternatieve therapieën
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Basis, Plus en Top
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Health check
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Prima basisdekking
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Identificatiechip
Geen kleine lettertjes

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: AEGON verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
Steeds meer assuradeurs geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Rex Selkirk afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van de dierenverzekering!