Russisch Blauw verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €8 per maand

Jouw eigen Russisch Blauw staat voor onmetelijk veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Russisch Blauw is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld radiotherapie en gebit schoonmaken. Maatschappijen als Ohra en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.200 en €2.700. Aan de hand van deze pagina tref je Nederlandse Russisch Blauw verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Russisch Blauw is jouw trouwe kater. Natuurlijk wens je het beste voor je poes. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €7,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €90), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €115). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Omtrent het afscheid zijn er diverse opties: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Russisch Blauw zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €275. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-russisch-blauw

Wat kost een Russisch Blauw verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw kat verzekeren is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,25 en €40 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende aspecten zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras van jouw poes. Natuurlijk tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,25 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Russisch Blauw precies kost? Kies een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van april 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Abessijn afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Russisch Blauw verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar tegengekomen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? In de regel ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Russisch Blauw

Consult Vergoeding
Consult €28
Consult weekend / avond €60
Chippen €24
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €60
CT-scan €96
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering voor de Russisch Blauw (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken belangrijke factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medicaties zitten in het basispakket. Bekijk zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is shockwave therapie vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor kennelhoest vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.000 – 5.100. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Mogelijk ook relevant: Chestnut Oriental Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Russisch Blauw vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Russisch Blauw vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, postcode, leeftijd, het ras. Nu achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
4 pakketten
Ook kittens verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Ook heupen en ellebogen
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Voor hond & kat
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Advertentie bij vermissing
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Operaties
Doorlopende reisverzekering
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Looptijd: 1 jaar
Alle kruisingen welkom

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het merendeel van de verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Petplan verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale verzekeraars kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Russisch Blauw afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!