Europees Korthaar verzekeren? Een dierenverzekering voor je kat vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Europees Korthaar biedt jou een hoop liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw kat kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Europees Korthaar is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan scintigrafie of lasertherapie. Maatschappijen als Aegon en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 oplopend tot €3.000. Op deze website vind je meer info over gangbare Europees Korthaar verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Europees Korthaar is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wil je het beste voor je poes. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw poes van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.600 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €6,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar mogelijk ook thuis (plus minus €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Europees Korthaar zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €200. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-europees-korthaar

Wat kost een Europees Korthaar verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,75 – €38 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw poes. Tevens spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €6,75 per maand. Eenvoudig ondervinden wat de verzekering voor de Europees Korthaar precies kost? Kies direct een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Longhair Siamese afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Europees Korthaar verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket aangetroffen die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Europees Korthaar

Consult Tarieven
Consult €38
Consult weekend / avond €49
Chippen €25
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €47,5
Röntgenfoto €66,5
CT-scan €102
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €82
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €55

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Europees Korthaar (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het type poes, en z’n leeftijd hebben invloed op de premie per maand Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en medicijnen betaalt de verzekeraar. Bekijk grondig de inhoud van het pakket. Wordt radioactieve jodium behandelingen ook gedekt? En welke garanties zijn er met elleboogbehandeling?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.800 en 2.800. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20% of meer. Check ook alles over een Schotse vouwoorkat verzekering.

Dierenverzekering Europees Korthaar vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Europees Korthaar vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, medisch verleden, gewicht, postcode. Hieronder ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
4 pakketten
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Tel: 072-5180280
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Ook aansprakelijkheid
Ook kittens verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
Aanvullende opties
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Prima basisdekking
Ook voor kittens

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
€3.500 euro per jaar
Begrijpelijk

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het merendeel van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Inshared verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De nationale partijen hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de kat
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • MRI-scan

Verzekering Europees Korthaar afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!