Schotse vouwoorkat verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten vanaf €6,5 per maand

De Schotse vouwoorkat biedt jou geweldig veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Schotse vouwoorkat is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere ontwormen of bloedonderzoek. Assuradeurs als Inshared en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.100 oplopend tot €4.800. Via deze pagina vind je meer info over populaire Schotse vouwoorkat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Schotse vouwoorkat is jouw maatje. Uiteraard ga je voor de beste zorg voor jouw kater. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw poes van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval geld. Bij veel aanbieders kan je terecht bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €6,35 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €75), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €175). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Schotse vouwoorkat zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €220. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-schotse-vouwoorkat

Wat kost een Schotse vouwoorkat verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €16,25 – €43,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw poes. Bovendien wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €9,5 per maand. Gemakkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Schotse vouwoorkat precies kost? Klik op een maatschappij, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Aby afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Schotse vouwoorkat verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar gevonden die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Schotse vouwoorkat

Situatie Kosten
Consult €25
Consult weekend / avond €55
Chippen €26
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €43,5
Röntgenfoto €60,5
CT-scan €92
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €83,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €45

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Bezig met een kitten verzekering voor de Schotse vouwoorkat (kat of kater? We behandelen verschillende onderdelen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Analyseer altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Check zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Is echo wel afgedekt? En welke garanties zijn er met medische hulpmiddelen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.800 en 4.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, percentages zijn rond de max. 40%. Check ook alles over een Chrysant Kat verzekering.

Dierenverzekering Schotse vouwoorkat vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel kattenverzekering voor de Schotse vouwoorkat vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als leeftijd, het ras, geslacht, postcode, gewicht. Nu achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Met tips & weetjes
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Ook heupen en ellebogen
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Delta Lloyd
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
170.000 + verzekerden
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Castratie
Thuiswinkel waarborg
Ook kittens verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Identificatiechip
Vrije dierenarts keuze

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: HEMA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de verzekeringsbedrijven bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Schotse vouwoorkat afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!