Scottish fold verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten al vanaf €8,5 per maand

Jouw eigen Scottish fold staat voor ontzettend veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Scottish fold is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld lepto en/of DHP vaccinatie en castratie. Verzekeraars als Petplan en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.200 oplopend tot €3.200. Op deze website vind je meer info over Nederlandse Scottish fold verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Scottish fold is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wens je uitmuntende zorg voor jouw kater. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.200 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €9,75 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €75), echter kan dit ook lokaal (circa €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Scottish fold niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €225. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-scottish-fold

Wat kost een Scottish fold verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw poes verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €14,25 – €35,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Scottish fold precies kost? Selecteer een van de partijen, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de African Shorthair afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Scottish fold verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis tegengekomen die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Is jouw kat een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Scottish fold

Situatie Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €49
Chippen €23
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €65
CT-scan €106
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €54

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw Scottish fold (kat of kater? We behandelen nuttige dingen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras poes, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en pillen worden vergoed bij elk ras. Bekijk grondig de inhoud van het pakket. Wordt tumor medicatie wel afgedekt? En hoe gaat het met tumor medicatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.500 en 3.000. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. Misschien ook interessant: Colourpoint verzekering.

Dierenverzekering Scottish fold vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je razendsnel kattenverzekering voor de Scottish fold vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere geslacht, het ras, postcode, leeftijd, gewicht. Verderop lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Ruim aanbod pakketten
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Diervriendelijk
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Ook aansprakelijkheid
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Medische kosten tot €3.500
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Binnen 5 minuten geregeld
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
€3.500 euro per jaar
Online declareren

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde assuradeurs werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of medicijnen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Soms kies je zelf het eigen risico. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: AEGON verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Scottish fold afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!