Si-Sawat verzekeren? Een huisdierverzekering voor je kat vanaf €8 per maand

Jouw trouwe Si-Sawat staat synoniem voor onmetelijk veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Si-Sawat kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld kennelhoest vaccinatie of gedragstherapie. Maatschappijen als Reaal en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.400 en €5.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je gangbare Si-Sawat verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Si-Sawat is jou heel wat waard. Logischerwijs ga je voor het allerbeste voor jouw kat. Met een dierenverzekering waarborg jij het dier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval geld. In veel gevallen kies je zelf een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.500 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €8,1 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €80), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €150). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Omtrent het afscheid zijn er verschillende opties: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Si-Sawat geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij kittens. Kosten van sterilisatie zijn al snel €240. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-si-sawat

Wat kost een Si-Sawat verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €18 – €43 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei aspecten hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €7,3 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de Si-Sawat exact kost? Selecteer een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Amerikaanse Korthaar afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Si-Sawat verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Is jouw kat een kruising? Voer dan in het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Si-Sawat

Consult Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €55
Chippen €25
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €63,5
CT-scan €93
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €48,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering kiezen voor jouw Si-Sawat (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële onderdelen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het type poes, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medicaties worden standaard betaald. Analyseer grondig de kleine lettertjes. Wordt bestraling ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor titeren?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.300 t/m 5.400. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Devon rex verzekering.

Dierenverzekering Si-Sawat vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Si-Sawat vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere leeftijd, het ras, medisch verleden, postcode, gewicht. Hieronder ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
Met tips & weetjes
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Tot €5000 dekking
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Tel: 126-4004040
Ook kittens verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
Medische kosten tot €3.500
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Beste zorg bij ziekte
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Looptijd: 1 jaar
Online account

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: AEGON dekking.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Si-Sawat afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!