Haaskat verzekeren? Een verzekering voor katten vanaf €9 per maand

Jouw eigen Haaskat biedt jou onmetelijk veel vriendschap. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: ook jouw kat kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Haaskat is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan titeren of shockwave therapie. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.300 tot en met € 3.900. Op deze website tref je betrouwbare Haaskat verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Haaskat is jou heel wat waard. Uiteraard verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw kater. Via een dierenverzekering waarborg je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,95 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €100), maar soms is thuis ook een optie (circa €130). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het casteren maakt dat een Haaskat geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij kittens. Sterilisatie kost al gauw €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere polissen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-haaskat

Wat kost een Haaskat verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is stukken goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12,75 en €35 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel aspecten hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw kat. Bovendien houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €6,8 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de Haaskat concreet kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Manx Langhaar afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Haaskat verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis tegengekomen met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Meestal gaat het zo:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Is jouw kat een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Haaskat

Ingreep Onkosten
Consult €27
Consult weekend / avond €58
Chippen €23
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €91
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €53,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering afsluiten voor de Haaskat (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken belangrijke variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het type poes, en z’n leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medicijnen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de kleine lettertjes. Wordt gedragstherapie wel vergoed voor mijn kat? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor castratie?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.100 – 4.300. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 8 tot 50%. Check ook alles over een Siberische kat verzekering.

Dierenverzekering Haaskat vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Haaskat vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als gewicht, geslacht, medisch verleden, postcode, het ras. Hieronder vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Handig dierenadvies
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Diervriendelijk
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Delta Lloyd
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Geldt ook op vakantie
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Uitgebreide dekking
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
€3.500 euro per jaar
Online afsluiten

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende partijen hanteert een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of pillen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: Reaal dier & zorg huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De Nederlandse maatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Bloedonderzoek

Verzekering Haaskat afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!