Siberische kat verzekeren? Een verzekering voor jouw kat al vanaf €6,5 per maand

Jouw eigen Siberische kat biedt jou een hoop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Siberische kat kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw poes tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld fysiotherapie of Europese medische zorg. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.900 tot en met € 2.800. Op deze webpagina vergelijk je gangbare Siberische kat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Siberische kat is misschien wel je beste vriend. Uiteraard ga je voor de beste zorg voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval financiële zaken. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €6,3 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of gewoon te ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €75), echter kan dit ook lokaal (vaak €175). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Siberische kat geen kittens meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Houdt wel rekening met zo’n €245. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere aanbieders is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-siberische-kat

Wat kost een Siberische kat verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is stukken voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,25 en €33 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende onderdelen bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras. Evenzeer spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €5,30 per maand. Snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Siberische kat tot op de komma kost? Klik op een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Check ook: Kattenverzekering voor de Amerikaanse Stompstaartkat Korthaar afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Siberische kat verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking aangetroffen die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Siberische kat

Situatie Kosten
Consult €31
Consult weekend / avond €53
Chippen €25
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €66,5
CT-scan €104
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €47,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw Siberische kat (kat of kater? Graag noemen we nuttige dingen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren poes (gewicht, ras) beïnvloeden de maandelijkse kosten. Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt fysiotherapie wel vergoed voor mijn kat? En in hoeverre zijn zaken gedekt als fotodynamische therapie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.900 – 6.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 20% of meer. We hebben ook info over: Donskoy verzekering.

Dierenverzekering Siberische kat vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Siberische kat vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als medisch verleden, gewicht, geslacht, leeftijd, het ras. Hierna achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Hond, kat, papegaai en konijn
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
€65 preventieve zorg
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Direct geregeld
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
Ruim 175.000 klanten
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Beste zorg bij ziekte
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Looptijd: 1 jaar
Verantwoord verzekeren

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of geneesmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Petplan huisdierdekking.

Aanvullende kattenverzekering
De Nederlandse verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • Ct-scans

Verzekering Siberische kat afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!