Hasseltse blauwe verzekeren? Een dierenverzekering voor je kat vanaf €9,25 per maand

Jouw Hasseltse blauwe geeft jou onmetelijk veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen je poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Hasseltse blauwe biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan castratie en/of acupuncturist behandeling. Polissen van bijvoorbeeld Aegon en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 tot en met € 2.700. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je erkende Hasseltse blauwe verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Hasseltse blauwe is jouw maatje. Vanzelf verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw kater. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij jouw poes van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.200 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €8,65 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar soms is thuis ook een optie (vaak €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse varianten: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Hasseltse blauwe geen kittens meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke poes. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €205. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-hasseltse-blauwe

Wat kost een Hasseltse blauwe verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw kat verzekeren is vele malen voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €15,75 – €38,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw kat. Daarnaast houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €7,4 per maand. Moeiteloos ondervinden wat de verzekering voor de Hasseltse blauwe tot op de komma kost? Selecteer een maatschappij, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Mexican Hairless afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Hasseltse blauwe verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gespot met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Is jouw kat een kruising? Voer dan in het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Hasseltse blauwe

Behandeling Vergoeding
Consult €30
Consult weekend / avond €50
Chippen €23
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €42
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €107
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw Hasseltse blauwe (kat of kater? Hieronder vind je essentiële zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort poes en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Controleer altijd de inhoud van het pakket. Wordt ontvlooien vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als fotodynamische therapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 – 4.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, en het percentage is vaak circa 35%. Misschien ook interessant: Sibirskaya Koshka verzekering.

Dierenverzekering Hasseltse blauwe vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door deze website kan je razendsnel kattenverzekering voor de Hasseltse blauwe vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als medisch verleden, geslacht, gewicht, postcode, leeftijd. Hierna lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
4 pakketten
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
€65 preventieve zorg
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Ook aansprakelijkheid
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Staat 24/7 voor jou klaar
Ook voor kittens

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Thuiswinkel waarborg
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Keurmerk
Maximale zekerheid

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse aanbieders hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Inshared huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de organisaties bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Hasseltse blauwe afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!