Sibirskaya Koshka verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten vanaf €7,25 per maand

Jouw trouwe Sibirskaya Koshka staat synoniem voor volop liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie kat en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Sibirskaya Koshka is een oplossing. Voor slechts een paar euro is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan vaccinaties of castratie. Aanbieders als Aegon en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €2.000 tot en met € 4.600. Op deze website bekijk je Nederlandse Sibirskaya Koshka verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Sibirskaya Koshka is misschien wel je beste vriend. Uiteraard streef je naar de beste zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw poes van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval geld. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €8,75 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of gewoon te ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €100), echter kan dit ook lokaal (plus minus €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid zijn er verschillende opties: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Sibirskaya Koshka zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €315. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-sibirskaya-koshka

Wat kost een Sibirskaya Koshka verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,25 en €26,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras. Uiteraard houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €7,65 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Sibirskaya Koshka exact kost? Navigeer naar een aanbieder, voer jouw gegevens in, en check de premie van april 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Angora afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Sibirskaya Koshka verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gezien met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Sibirskaya Koshka

Situatie Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €63
Chippen €25
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €44,5
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €107
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €105
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Sibirskaya Koshka (kat of kater? Hieronder vind je belangrijke zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort poes en z’n leeftijd beïnvloeden de maandelijkse premie Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medicijnen zitten in het basispakket. Controleer altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt gebitsbehandeling wel afgedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als medische hulpmiddelen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.700 t/m 4.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Sommige aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Egyptische mau verzekering.

Dierenverzekering Sibirskaya Koshka vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Sibirskaya Koshka vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als gewicht, leeftijd, het ras, medisch verleden, geslacht. Onderstaand lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
De nr. 1 dierenverzekering
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
280.000+ klanten
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
WhatsApp service
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
Advertentie bij vermissing
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Scherpe premie rasdieren
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Bij ziekte en ongeval
Ook kittens verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of pillen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: HEMA huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De erkende partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Sibirskaya Koshka afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!