Havana verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw kat al vanaf €8,75 per maand

Jouw eigen Havana staat voor geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Havana kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan scintigrafie en echo. Aanbieders als Inshared en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 tot wel €3.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over betrouwbare Havana verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Havana is jou heel wat waard. Vanzelf streef je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering garandeer je het dier van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Meestal maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €70), maar soms is thuis ook een optie (circa €155). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Havana niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €285. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere polissen is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-havana

Wat kost een Havana verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €11 – €30,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei aspecten bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw kat. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,4 per maand. Onmiddellijk weten wat de verzekering voor jouw Havana tot op de komma kost? Kies een assuradeur, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Munchkin afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Havana verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In de regel ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Havana

Consult Tarieven
Consult €25
Consult weekend / avond €58
Chippen €28
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €42,5
Röntgenfoto €66,5
CT-scan €105
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Havana (kat of kater? We behandelen nuttige variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Let op, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en medicaties zitten in het basispakket. Achterhaal nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt scintigrafie vergoed of niet? En hoe gaat het met heupbehandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.100 t/m 5.200. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. We hebben ook info over: Singapura verzekering.

Dierenverzekering Havana vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Havana vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, geslacht, gewicht, postcode, leeftijd. Hierna vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
Interessante dierenblog
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
Bewust of Comfort
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Tel: 126-4004040
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Aanvullende opties
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Binnen 5 minuten geregeld
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Bij ziekte en ongeval
Alle rassen welkom

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: HEMA huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote partijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Havana afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!