Singapura verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €7 per maand

Jouw trouwe Singapura staat synoniem voor volop liefde. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Singapura biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld Rabiës vaccinatie en transponder plaatsen. Aanbieders als Reaal en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.400 en €2.700. Op deze webpagina vergelijk je nationale Singapura verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Singapura is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wens je het beste voor jouw kat. Dankzij een dierenverzekering verzeker je het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Vaak ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €5,45 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat erg oud, of gewoon te ziek? Hier is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €90), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €115). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Singapura geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Denk hierbij al wel snel aan €225. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-singapura

Wat kost een Singapura verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk betaalbaarder dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €15,5 tot €32 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw poes. Tevens wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,6 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Singapura nu echt kost? Kies direct een van de partijen, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Archangelsk Kat afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Singapura verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gespot die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Singapura

Consult Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €52
Chippen €23
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €41,5
Röntgenfoto €67,5
CT-scan €98
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €105
Reinigen gebit Vanaf €45

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Bezig met een kitten verzekering kiezen voor jouw Singapura (kat of kater? Graag noemen we een aantal variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het type poes, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en pillen zijn inbegrepen. Controleer goed de polisvoorwaarden. Wordt lepto en/of DHP vaccinatie wel vergoed voor mijn kat? Of hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.500 t/m 2.900. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Maar andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Misschien ook interessant: Europees Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Singapura vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Op basis van deze website kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Singapura vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Onderdelen die de premie bepalen zijn factoren als het ras, gewicht, geslacht, medisch verleden, leeftijd. Hierna lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
De enige echte specialist
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Betrouwbaar Reaal
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Basis, Plus en Top
Ook kittens verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Staat 24/7 voor jou klaar
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Prima basisdekking
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Bij ziekte en ongeval
Alle rassen welkom

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, specifieke operaties of hulpmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: AEGON huisdierdekking.

Aanvullende verzekering
Veel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Singapura afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!