Heilige birmaan verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €6 per maand

De Heilige birmaan staat voor ontzettend veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Heilige birmaan kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan lepto en/of DHP vaccinatie en medische hulpmiddelen. Maatschappijen als Reaal of andere partijen keren bedragen uit tussen de €2.000 en €5.200. Op deze website tref je erkende Heilige birmaan verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Heilige birmaan is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wil je optimale zorg voor jouw kater. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval financiële zaken. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €5.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €8,6 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €75), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende opties: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Heilige birmaan geen kittens meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €340. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-heilige-birmaan

Wat kost een Heilige birmaan verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is beduidend voordeliger dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12,25 en €25,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei aspecten bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Tevens spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico hebben invloed. Jouw poes is al verzekerd vanaf €6,1 per maand. À la minute ontdekken wat de verzekering voor jouw Heilige birmaan concreet kost? Klik op een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Suggestie: Kattenverzekering voor de Nebelung afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Heilige birmaan verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gespot die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Heilige birmaan

Consult Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €54
Chippen €29
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €42,5
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €99
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering voor jouw trouwe Heilige birmaan (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medicijnen betaalt de verzekeraar. Achterhaal zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt behandeling tegen knie-aandoeningen ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor kitten vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.300 t/m 2.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Skogkaat verzekering.

Dierenverzekering Heilige birmaan vergelijken april 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Heilige birmaan vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere gewicht, medisch verleden, postcode, het ras, geslacht. Nu vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Diervriendelijk
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Voor hond & kat
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Advertentie bij vermissing
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Operaties
Scherpe premie rasdieren
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Looptijd: 1 jaar
Gebruiksvriendelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: Alle verzekeraars.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de maatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Heilige birmaan afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!