Nebelung verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €6,75 per maand

Jouw Nebelung betekent volop liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw kater kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie kat en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Nebelung kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan KC of Pneumo vaccinatie en bloeddrukmeting. Aanbieders als Reaal en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.900 en €4.600. Aan de hand van deze pagina vind je nationale Nebelung verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Nebelung is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wens je uitmuntende zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kan je terecht bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €6,05 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €85), maar soms is thuis ook een optie (vaak €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Nebelung zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €260. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-nebelung

Wat kost een Nebelung verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is beduidend voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €16,5 en €42 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Evenzeer kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,55 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Nebelung concreet kost? Selecteer een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Siberische kat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Nebelung verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gespot met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Nebelung

Ingreep Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €49
Chippen €29
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €68
CT-scan €105
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €83,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €45

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Nebelung (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken belangrijke zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen de de premie Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Bekijk zorgvuldig de polisvoorwaarden. Wordt elleboogbehandeling wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent bloedonderzoek?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.200 en 5.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 25%. Misschien ook interessant: Asian Burmilla verzekering.

Dierenverzekering Nebelung vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Nebelung vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als postcode, leeftijd, medisch verleden, geslacht, gewicht. Onderstaand vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
Met tips & weetjes
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Betrouwbaar Reaal
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Ook aansprakelijkheid
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
Medische kosten tot €3.500
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Verbond van verzekeraars
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Geen erfelijke ziektes
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de partijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Reaal huisdier dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de organisaties hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Nebelung afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!