Skogkaat verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten vanaf €8,5 per maand

Jouw eigen Skogkaat staat synoniem voor onmetelijk veel gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw kat kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Skogkaat biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan shockwave therapie of gedragstherapie. Polissen van bijvoorbeeld Hema en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 en €4.600. Via deze pagina bekijk je favoriete Skogkaat verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Skogkaat is misschien wel je beste vriend. Vanzelf ga je voor de best mogelijke zorg voor je poes. Met een dierenverzekering verzeker je jouw kat van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval hoge rekeningen. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €5,35 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar mogelijk ook thuis (vaak €145). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal varianten: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Skogkaat geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-skogkaat

Wat kost een Skogkaat verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €8 en €31,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende onderdelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Uiteraard spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,55 per maand. Ogenblikkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Skogkaat precies kost? Selecteer een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Asian Burmilla afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Skogkaat verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder aangetroffen die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Skogkaat

Consult Tarieven
Consult €25
Consult weekend / avond €52
Chippen €21
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €47
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €91
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €50

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw Skogkaat (kat of kater? We behandelen nuttige dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Controleer grondig de inhoud van het pakket. Wordt dwang- en sondevoeding ook gedekt? En hoe gaat het met fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.600 – 3.500. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, en het percentage is vaak 15 – 25%. Bekijk ook de opties voor een Europese Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Skogkaat vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Op dit moment is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Skogkaat vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. gewicht, geslacht, postcode, het ras, leeftijd. Hierna ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Met tips & weetjes
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Betrouwbaar Reaal
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Direct geregeld
Ook voor kittens

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Geldt ook op vakantie
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Eenvoudig verzekerd
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Bij ziekte en ongeval
Uitstekend beoordeeld

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Overzicht verzekeraars.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. De premie wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Skogkaat afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!