Highland Straight verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten vanaf €9,75 per maand

Jouw Highland Straight biedt jou ontzettend veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Highland Straight kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld chippen en/of shockwave therapie. Aanbieders als Petplan of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 en €4.800. Op deze webpagina bekijk je favoriete Highland Straight verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Highland Straight is jouw trouwe kater. Vanzelfsprekend verlang je naar uitstekende zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg je het dier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Doorgaans kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.200 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €9,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €95), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €125). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Highland Straight geen kittens meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Kijk niet vreemd op van bedragen als €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere aanbieders is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-highland-straight

Wat kost een Highland Straight verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is veel voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €11,25 tot €44,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel elementen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw poes. Bovendien houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Jouw poes is al verzekerd vanaf €6,55 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Highland Straight tot op de komma kost? Navigeer naar een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Noors Blauw afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Highland Straight verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket tegengekomen met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Is jouw kat een kruising? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Highland Straight

Ingreep Tarieven
Consult €29
Consult weekend / avond €62
Chippen €25
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €63
CT-scan €92
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €51,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Highland Straight (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes hebben invloed op de premie Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal altijd de kleine lettertjes. Wordt consult wel vergoed voor mijn kat? Of hoe zit het met gebit schoonmaken?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €2.000 en 5.300. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, en het percentage is vaak 35%. Misschien ook interessant: Sokoke verzekering.

Dierenverzekering Highland Straight vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Highland Straight vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode, gewicht. Nu ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Diergeneeskunde Utrecht
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Dekking op maat
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Tel: 126-4004040
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Staat 24/7 voor jou klaar
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Doorlopende reisverzekering
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Ook narcose
Eenvoudig

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde aanbieders werken met een basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of pillen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Niet zelden is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Overzicht huisdierverzekeringen.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende aanbieders hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Highland Straight afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!