Sokoke verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een kat al vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe Sokoke biedt jou een hoop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Sokoke is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan gedragstherapie en/of ontvlooien. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.800 en €3.800. Op deze webpagina vind je populaire Sokoke verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Sokoke is jouw trouwe kater. Vanzelf verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw kat. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Meestal kies je zelf een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,1 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €75), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €125). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Inzake het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Sokoke zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €290. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-sokoke

Wat kost een Sokoke verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is flink betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,5 tot €35,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel aspecten hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Tevens wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €5,75 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Sokoke concreet kost? Kies direct een aanbieder, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Bengaalse Kat afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Sokoke verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gevonden met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? In de regel doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Sokoke

Consult Vergoeding
Consult €28
Consult weekend / avond €61
Chippen €23
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €43
Röntgenfoto €65
CT-scan €107
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €48

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw trouwe Sokoke (kat of kater? We behandelen belangrijke zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de poes bepalen de de hoogte van de premie. Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer goed wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en medicijnen worden standaard betaald. Achterhaal nauwkeurig de inhoud van het pakket. Is radiotherapie wel vergoed voor mijn kat? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor KC of Pneumo vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.900 t/m 3.300. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Check ook alles over een Exotic Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Sokoke vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Sokoke vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Elementen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, postcode, medisch verleden, het ras, geslacht. Hieronder vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Samengesteld door artsen
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Tel: 072-5180280
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Ook andere verzekeringen
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Health check
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Wat je van Hema verwacht
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Korte wachttermijn
Vrije dierenarts keuze

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: Huisdierverzekering informatie.

Aanvullende kattenverzekering
Veel van de verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Sokoke afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van de dierenverzekering!