Huis-tuin-keuken-kat verzekeren? Een dierenverzekering voor katten vanaf €8 per maand

Jouw eigen Huis-tuin-keuken-kat staat synoniem voor geweldig veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een tegenslag krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Huis-tuin-keuken-kat is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan titeren of KC of Pneumo vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.200 oplopend tot €5.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl tref je alle Huis-tuin-keuken-kat verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Huis-tuin-keuken-kat is jouw maatje. Uiteraard ga je voor het beste voor jouw kater. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Steeds vaker kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.200 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €8,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €100), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €160). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Huis-tuin-keuken-kat zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €305. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-huis-tuin-keuken-kat

Wat kost een Huis-tuin-keuken-kat verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is veel betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €9 – €41,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras. Evenzeer spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Jouw poes is al verzekerd vanaf €9,95 per maand. Snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Huis-tuin-keuken-kat exact kost? Klik op een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: Kattenverzekering voor de Noorse boskat afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Huis-tuin-keuken-kat verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gezien die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Huis-tuin-keuken-kat

Consult Prijzen
Consult €26
Consult weekend / avond €60
Chippen €23
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €47
Röntgenfoto €59
CT-scan €100
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €46,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering afsluiten voor de Huis-tuin-keuken-kat (kat of kater? Hieronder vind je verschillende zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en medicijnen betaalt de verzekeraar. Bekijk altijd de polisvoorwaarden. Is heupbehandeling ook inbegrepen? En hoe zit het met gebit schoonmaken?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.700 en 5.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Misschien ook interessant: Somali verzekering.

Dierenverzekering Huis-tuin-keuken-kat vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Huis-tuin-keuken-kat vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. medisch verleden, leeftijd, geslacht, het ras, gewicht. Nu bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Diergeneeskunde Utrecht
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Diervriendelijk
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Delta Lloyd
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
Staat 24/7 voor jou klaar
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Prima basisdekking
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Leeftijdsafhankelijk
Account via internet

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale assuradeurs werken met een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Huisdierverzekering informatie.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De erkende verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • MRI-scan

Verzekering Huis-tuin-keuken-kat afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van de dierenverzekering!