Noorse boskat verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten al vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Noorse boskat geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kater kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Noorse boskat is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld sterilisatie en/of MRI-scan. Polissen van bijvoorbeeld Petplan of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.800 tot wel €3.800. Op deze website vergelijk je nationale Noorse boskat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Noorse boskat is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend streef je naar de beste zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Bij veel verzekeraars kies je zelf jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.600 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,6 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Hier is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €115). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Noorse boskat geen kittens meer kan verwekken. Het positieve effect is: een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €300. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere verzekeraars is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-noorse-boskat

Wat kost een Noorse boskat verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €17,5 en €25 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel onderdelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Uiteraard wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,35 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Noorse boskat exact kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de Singapura afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Noorse boskat verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gespot met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Staat het ras er niet bij? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Noorse boskat

Behandeling Onkosten
Consult €27
Consult weekend / avond €58
Chippen €30
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €66
CT-scan €104
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €50

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Noorse boskat (kat of kater? We behandelen essentiële zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden standaard betaald. Check grondig de kleine lettertjes. Is scintigrafie wel afgedekt? En welke garanties zijn er met elleboogbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €2.000 – 5.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, en het percentage is vaak 20%, afhankelijk van het pakket. We hebben ook info over: Bengali verzekering.

Dierenverzekering Noorse boskat vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Noorse boskat vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, het ras, gewicht, leeftijd, postcode. Verderop achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Diergeneeskunde Utrecht
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Betrouwbaar Reaal
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Direct geregeld
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
50% vergoeding mogelijk
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Binnen 5 minuten geregeld
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Keurmerk
Hoge klanttevredenheid

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale assuradeurs hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of medische hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: HEMA huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • Ct-scans

Verzekering Noorse boskat afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!