Somali verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw kat vanaf €8,5 per maand

Jouw Somali geeft jou een hoop vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw kat kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Somali biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld radiotherapie en KC of Pneumo vaccinatie. Verzekeraars als Hema en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 en €5.000. Op deze website vind je nationale Somali verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Somali is jouw maatje. Uiteraard ga je voor het allerbeste voor jouw kat. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw kat van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.200 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €5,75 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €75), maar mogelijk ook thuis (vaak €140). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid heb je enkele keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het casteren maakt dat een Somali geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €235. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-somali

Wat kost een Somali verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is aanmerkelijk betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €17,25 – €42 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal elementen bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Bovendien tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Jouw poes is al verzekerd vanaf €6,55 per maand. Onmiddellijk weten wat de verzekering voor jouw Somali tot op de komma kost? Selecteer een assuradeur, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Interessant: Kattenverzekering voor de Bengali afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Somali verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis aangetroffen die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Somali

Behandeling Vergoeding
Consult €38
Consult weekend / avond €58
Chippen €26
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €98
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €53,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Somali (kat of kater? Graag noemen we essentiële factoren waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Maar, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Controleer altijd de inhoud van het pakket. Is transplantaties met lichaamseigen cellen vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als echo?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.900 en 6.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, en het percentage is vaak 15% per declaratie. Check ook alles over een Foreign Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Somali vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Somali vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld geslacht, postcode, medisch verleden, leeftijd, gewicht. Verderop ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
4 pakketten
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Tot €5000 dekking
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
WhatsApp service
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
170.000 + verzekerden
Ook voor kittens

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Doorlopende reisverzekering
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Korte wachttermijn
Account via internet

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of medische hulpmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Algemene informatie.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Veel van de organisaties hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Somali afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!