Japanse bobtail verzekeren? Een huisdierverzekering voor je kat vanaf €9,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Japanse bobtail staat synoniem voor onmetelijk veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kater kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Japanse bobtail biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan ontvlooien en kitten vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Aegon of andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.600 en €4.900. Via deze pagina tref je betrouwbare Japanse bobtail verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Japanse bobtail is jouw trouwe kameraad. Vanzelf verlang je naar de beste zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering garandeer je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €80), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €175). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Wat betreft afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Japanse bobtail zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Sterilisatie kost al gauw €310. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere verzekeraars is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-japanse-bobtail

Wat kost een Japanse bobtail verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €10,25 – €39 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras. Evenzeer spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,9 per maand. Gemakkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Japanse bobtail precies kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Norsk Skogkatt afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Japanse bobtail verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gespot die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Japanse bobtail

Behandeling Kosten
Consult €30
Consult weekend / avond €52
Chippen €20
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €42,5
Röntgenfoto €58
CT-scan €101
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €52,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw Japanse bobtail (kat of kater)? We onderscheiden eenessentiële zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort poes en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check goed wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Check altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is bloeddrukmeting vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als cocktail vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.400 t/m 3.800. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. Mogelijk ook relevant: Sphynx verzekering.

Dierenverzekering Japanse bobtail vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering op maat? Aan de hand van onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Japanse bobtail vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere geslacht, het ras, postcode, gewicht, medisch verleden. Nu tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Interessante dierenblog
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Bewust of Comfort
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Tel: 126-4004040
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Health check
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Chemo
Wat je van Hema verwacht
Ook voor kittens

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Identificatiechip
Snelle uitkering

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of pillen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Algemene informatie.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De Nederlandse aanbieders kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de kat
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Japanse bobtail afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!