Sphynx verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten vanaf €8,25 per maand

Jouw trouwe Sphynx staat synoniem voor een hoop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Sphynx is een oplossing. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere gedragstherapie of isotopenonderzoek. Polissen van bijvoorbeeld Petplan of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.500 tot wel €4.200. Op deze website bekijk je bekende Sphynx verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Sphynx is jouw maatje. Vanzelfsprekend ga je voor het beste voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je jouw kat van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Meestal ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €5,35 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (vaak €160). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid heb je enkele keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Sphynx geen kittens meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-sphynx

Wat kost een Sphynx verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw kat verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €16,5 – €37 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw kat. Ook houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico hebben invloed. Jouw poes is al verzekerd vanaf €7,8 per maand. Moeiteloos uitvinden wat de verzekering voor jouw Sphynx concreet kost? Navigeer naar een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Birman afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Sphynx verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar tegengekomen die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Sphynx

Consult Vergoeding
Consult €30
Consult weekend / avond €55
Chippen €25
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €46
Röntgenfoto €59,5
CT-scan €101
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Sphynx (kat of kater? We behandelen essentiële variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je vindt dan al snel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) beïnvloeden de maandelijkse premie Let op, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal goed de kleine lettertjes. Wordt consult ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met medische hulpmiddelen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.300 – 5.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, en het percentage is vaak 20%. Check ook alles over een Foreign white verzekering.

Dierenverzekering Sphynx vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Sphynx vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als het ras, medisch verleden, gewicht, leeftijd, postcode. Onderstaand lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Met tips & weetjes
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Tel: 072-5180280
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
WhatsApp service
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Jaarbeloning
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Scherpe premie rasdieren
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Bij ziekte en ongeval
Maximale zekerheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een ingreep of andere hulpmiddelen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Soms kies je dit percentage zelf. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Nieuws en actualiteiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale organisaties kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Sphynx afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!