Norsk Skogkatt verzekeren? Een verzekering voor je kat vanaf €6,5 per maand

Jouw Norsk Skogkatt geeft jou ontzettend veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Norsk Skogkatt biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan scintigrafie of bloeddrukmeting. Aanbieders als Reaal en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 oplopend tot €3.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je betrouwbare Norsk Skogkatt verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Norsk Skogkatt is jouw trouwe kameraad. Uiteraard streef je naar uitmuntende zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. In veel gevallen kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €80), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse opties: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Norsk Skogkatt geen kittens meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €250. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere aanbieders is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-norsk-skogkatt

Wat kost een Norsk Skogkatt verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €11 tot €41 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei variabelen hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras. Bovendien spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,3 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Norsk Skogkatt concreet kost? Selecteer een assuradeur, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Skaukatt afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Norsk Skogkatt verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gevonden met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Gaat het om een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Norsk Skogkatt

Ingreep Vergoeding
Consult €25
Consult weekend / avond €52
Chippen €27
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €58
CT-scan €90
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €83,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €45

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering kiezen voor jouw Norsk Skogkatt (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken een aantal factoren waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Echter, de ene polis is de ander niet. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en pillen worden vergoed bij elk ras. Bekijk nauwkeurig de kleine lettertjes. Is kennelhoest vaccinatie ook gedekt? Of hoe zit het met elleboogbehandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.100 – 4.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Maar andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Misschien ook interessant: Birman verzekering.

Dierenverzekering Norsk Skogkatt vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Aan de hand van deze website kan je razendsnel kattenverzekering voor de Norsk Skogkatt vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, postcode, gewicht, leeftijd, medisch verleden. Onderstaand bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Alternatieve therapieën
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Voor hond & kat
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Medische kosten tot €3.500
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Binnen 5 minuten geregeld
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Met buitenland
Vele tevreden klanten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: AEGON huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende assuradeurs kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de kat
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Norsk Skogkatt afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!