Oci verzekeren? Een dierenverzekering voor je kat vanaf €9 per maand

De Oci betekent ontzettend veel gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kater kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Oci kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw poes tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld lepto en/of DHP vaccinatie en operatie met narcose. Assuradeurs als Hema en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 tot en met € 3.500. Via deze pagina bekijk je alle Oci verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Oci is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend verlang je naar optimale zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €9,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), echter kan dit ook lokaal (vaak €150). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende opties: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Oci niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere partijen is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-oci

Wat kost een Oci verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is stukken betaalbaarder dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €16,5 en €35 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Ook houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw poes is al verzekerd vanaf €7,7 per maand. Razendsnel ondervinden wat de verzekering voor de Oci precies kost? Kies een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juni 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Skogkaat afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Oci verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gevonden met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Oci

Consult Vergoeding
Consult €29
Consult weekend / avond €61
Chippen €30
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €49,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €101
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Oci (kat of kater? We behandelen verschillende dingen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check grondig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medicijnen betaalt de verzekeraar. Check grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is transponder plaatsen ook inbegrepen? Of hoe zit het met kitten vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.600 – 3.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Blauwe Aartsengel verzekering.

Dierenverzekering Oci vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Oci vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, medisch verleden, gewicht, postcode, leeftijd. Verderop tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Hond, kat, papegaai en konijn
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Dier & Zorg label
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Direct geregeld
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Staat 24/7 voor jou klaar
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Prima basisdekking
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Ook narcose
Eenvoudig

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de verzekeraars hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of medicijnen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: OHRA huisdierpakket.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De Nederlandse verzekeraars kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Oci afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!